Incubatorul Future Makers, locul 1 la Gala Societății Civile

Incubatorul Future Makers, program Social Innovation Solutions aflat în 2022 la ediția 5 a câștigat marele premiu la categoria Dezvoltare Economică și Socială în cadrul ediției aniversare de 20 de ani Galei Societății Civile - cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România.

Ediția 5 a competiției Future Makers oferă premii în valoare de 20.000 euro, incubare, mentorat internațional și conectare cu fonduri de investiții pentru startups din 6 țări central și est-europene Bulgaria, Ungaria, România, Serbia și Grecia. În cadrul programului cele 35 de echipe de tineri beneficiază de mentorat din partea unor experți și antreprenori internaționali, peste 30 de ore de ateliere antreprenoriale, tehnologie și foresight, acces la experți în industrie, o platformă globală de educație și networking, pitch-uri în fața unor fonduri de investiții și un kit digital pentru elaborarea planului de afaceri.
“Primirea premiului 1 la Gala Societății Civile este o mare onoare pentru noi și pentru echipa Future Makers și ne bucură recunoașterea de către juriu GSC a muncii antreprenorilor de a construi soluții pentru viitor. Felicităm toate proiectele aflate în concurs și ne bucurăm că, după 2020 și 2021 când FM a primit locul 2 la această categorie, primim acest premiu în 2022. Am susținut alături de partenerii noștri cu know-how, acces la rețele globale și peste 90.000 de euro idei la început de drum și din 2021 am trecut la nivelul următor, alături de 35 de start-ups din 5 țări din Europa Centrală și de Est. Continuăm să creștem în 2023 în mai multe țări din CEE cu 3 incubatoare FM și peste 75.000 de euro disponibili ca premii.”, Ciprian Stănescu, Președinte Social Innovation Solutions.

Printre câștigătorii Future Makers din anii trecuți se numără toboro (o platformă de închiriere de obiecte de zi cu zi), swim.me (dispozitiv smart pentru innotatori cu probleme de vedere), Dataphoria (platformă care folosește data analytics și unelte de inteligență artificială pentru a analiza potențialul de sustenabilitate a ONG-urilor și guvernelor), EcoTree (prima platformă digitală de management al deșeurilor din România), Aventurile Tzitzi-Poc (teatru și AR pentru copii), Synovius (protoze pentru recuperare medicală), Polymore (algoritm AI de selecție a deșeurilor plastice).

Future Makers este organizat în 2022 de Social Innovation Solutions cu sprijinul Raiffeisen Bank și eMag România, având ca partener fondator Fundația Coca-Cola.

Previous
Previous

2 jobs 4 the Future

Next
Next

Ce cred românii despre schimbările climatice în 2022?