15 echipe finaliste intră în incubatorul Social Impact Award 2020

Suntem bucuroși să anunțăm cele 15 echipe finaliste care vor intra într-o etapă de dezvoltare și incubare a ideilor pe o durată de aproximativ 3 luni.

Etapa de jurizare

După primirea aplicațiilor, juriul format din Raluca Cocuz (ENEL România), Zoltan Bereczki (Synerb), Diana Certan (Fundația Concordia), Marta Ușurel (Revista BIZ), Alexandru Ghiță (Educativa), Irina Ciocan-Stănescu (Grafitti PR), Tamina Lolev (NOD Makerspace) și Ciprian Stănescu (Social Innovation Solutions) au selectat cele 15 echipe din domeniul educației, artei, sănătății mentale și turismului, toate acestea îmbinate cu tehnologia.

SIA Finalisti 2020 - 1.jpeg

Cu susținerea a peste 30 de antreprenori, cele 15 echipe finaliste vor beneficia de mentorat, conversații cu experți, webinarii de business și conectarea la o comunitate națională și internațională de tineri cu inițiativă.

Pe 1 octombrie, juriul va acorda premii de 5000 de euro pentru cele mai bune 3 echipe și burse de participare la Social Impact Award International Summit, care va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie în Praga.

Pe lângă faptul că este o experiență de învățare complexă adresată tinerilor la început de drum cu ideile lor, SIA este și o rampă de lansare pentru concepte inedite. Și, în ciuda provocărilor pandemiei, am primit zeci de aplicații din toată țara de la tineri motivați să producă o schimbare în bine în comunitățile din care fac parte.
— Ciprian Stănescu, Co-fondator, Social Innovation Solutions

Echipele finaliste SIA 2020

2kids.ro

O platformă digitală a economiei circulare pentru produsele textile destinate copiilor.

Absorbante reutilizabile iele-sânziene

Absorbantele reutilizabile reprezintă o alternativă eco-friendly și sănătoasă la cele de unică folosință existente pe piață, pentru a fi accesibile persoanelor din mediul rural.

Artiz

Compania de teatru și arte vizuale Artiz implementează arte precum teatrul, pictura, muzica și dansul în două domenii: educație și turism.

BuchARTest

Un proiect social de regenerare urbană prin picturi murale care are 3 direcții de dezvoltare: artă stradală, comunitate și educație.

BuddyUp

Aplicația mobilă BuddyUp conectează oameni cu interese, activități asemănătoare ce creează împreună obiective și continuă să se motiveaza și susțină reciproc.

Career Camp

Un program de învățare, cu elemente de gamification, în care dezvolți cunoștințe pentru identificarea jobului dorit.

Călător prin România

O platformă unde turiștii pot citi despre capitalul cultural al României în 5 limbi diferite, utilizând un cod QR.

CleverEver

O aplicație mobilă care ajută copiii să învețe noțiunile de la școală prin jocuri.

Fit your mind

Revistă trimestrială, alături de o platformă online de conținut scris, video și podcast-uri pentru dezvoltare personală.

Grape Escape

Un brand de țară pentru turismul vitivinicol românesc prin organizarea de excursii la crame și de evenimente în vie, pentru a susține producătorii locali și crearea de noi locuri de muncă.

Interactive6

Școala de design și web development accesibilă tinerilor din mediului rural ce conțin cursuri online live în limba română.

PointEd

O platformă ce reunește facilitatori și utilizatori de cursuri, oferind cadrul pentru predare-învățare, creând o rețea de comunități pe tema educației.

Psinapsa

Psinapsa își propune să vină în sprijinul adolescenților cu instrumentele necesare prin care aceştia să recunoască, sa înțeleagă și să gestioneze mai bine sănătatea mintală.

SonoroApp

O platformă inovativă de monetizare și suport dedicată muzicienilor independenți din România.

The FutureKit

O platformă educațională, interactivă (VR, gamification) și actualizată, care va conecta tinerii cu (re)surse și mentori din varii domenii, în vederea alegerii asumate și în baza unor experiențe practice.

Despre Social Impact Award

Social Impact Award este o competiție de idei de afaceri sociale și un program educațional pentru tinerii care vor să producă o schimbare în societate într-un mod constructiv.

Misiunea proiectului este promovarea antreprenoriatului social în rândul tinerilor la nivel european și nu numai. Astăzi, proiectul este prezent în 16 țări din Europa, Asia și Africa.

În România, proiectul se află la cea de-a noua ediție și este organizat de către Social Innovation Solutions,cu sprijinul partenerilor Enel România și The ERSTE Foundation.

Social Innovation Solutions este o organizație ce oferă consultanță și suport pentru ONG-uri și corporații în impact social și inovație și programe educaționale sau competiții de business pentru tineri și profesori ca Social Impact Award, Future Makers sau Skills for the New World. SIS dezvoltă și platforme de conversații ca Future Summit, cea mai mare conferință dedicată viitorului sau live-urile Future Talks.

Previous
Previous

16 Skills pentru Viitor

Next
Next

3 solutii romanesti la provocarile Covid-19 primesc suport financiar si mentorat in Future Makers